Gyakori kérdések

A leggyakoribb kérdések és számodra is fontos válaszok gyűjteménye

Fontos tudnivalók a sminktetoválásokról. Ezeket a kérdéseket Te is feltennéd mielőtt sminktetoválást készíttetnél!

Mi alapján válasszak sminktetováló szakembert?

Fontos, hogy olyan szakembert válassz:

-aki megmutatja neked referencia munkáit képeken, vagy munkáját láttad élőben

-akivel tetoválás előtti konzultáción kérdéseidet megbeszélheted és próbarajzolást készít aki előrajzolja precízen a tetoválandó formát, ami még igény szerint változtatható

-akivel együtt a tükörben többször is ellenőrzitek a készülő rajzot

-aki megmutatja neked a választható színek skáláját és nem egy színt akar rád erőltetni

-aki nem fél óra alatt akar végezni a munkával

-aki rendszeresen sminktetovál, nem csak hébe-hóba

-aki ellát szakvéleménnyel

-aki nagyon aprólékosan, precízen készíti már az előrajzolást is

-akinél biztonságban érzed magad

-aki biztonságos anyagokkal és profi géppel dolgozik

-akit megbízható forrásból ajánlanak neked

-akit mindig tudod, hol tudsz elérni, ha bármi kérdésed van

Válassz jól elsőre! Az elrontott sminktetoválások helyrehozása sokkal költségesebb, hosszadalmasabb, fájdalmasabb! Sok esetben ugyan szebb forma és jobb szín adható korrekcióval a sminktetoválásnak, de előfordul, hogy lehetetlen tökéletesre kijavítani!


Mennyire fáj a sminktetoválás?

Minden ember másként éli meg a fájdalmat, eltérő fájdalomküszöbbel. Egyénen belül is változó a fájdalomküszöb, befolyásolja a lelkiállapot, fáradtság, éhség, menstruációs ciklus, Hold állása, stb. Nem teljesen fájdalmatlan eljárás, azonban folyamatosan, igény szerinti sűrűséggel, többféle lidocain alapú érzéstelenítő készítménnyel ecsetelem a bőrödet, így teljes mértékben elviselhetővé válik az egész folyamat.

Mit tehetek, hogy kevésbé legyen fájdalmas a sminktetoválás?

Menstruáció: Erőteljesen befolyásolja a fájdalomérzetet, hogy menstruációs ciklusodban éppen hol tartasz. A menstruáció első három napja, illetve előtte három nappal feszültebbek a nők és a fájdalomküszöbük is alacsonyabb. Ezért ezt a hat napot nem javaslom sminktetoválás elkészítésére.

Időtényező: Ne kelljen időre rohannod sehova, rögtön sminktetoválás után, mert a sürgetettség érzésétől türelmetlenebb, ideges leszel, fájdalomérzeted is megnövekszik általa.

Éhség: Ha éhes, szomjas vagy tűrőképességed is csökken, ezért ne korgó gyomorral érkezz hozzám. Egyél valami finomat! :)

Kipihentség: A kialvatlanság szintén türelmetlenné, idegessé tesz. Aludd ki magad! :)

Hidratáltság: A kellően hidratált bőr nem feszül, elég rugalmas és kevésbé jár fájdalommal a rajta végzett tetoválás. A bőröd hidratálása sminktetoválástól függetlenül is nagyon fontos! Ha kérdésed van a bőrtípusod megfelelő hidratálásával kapcsolatban, nyugodtan keress meg :)

Szolárium: Arcodat ne érje UV sugárzás sminktetoválás előtt 1 héttel, mert erőteljesen kiszárítja, általa fájdalmasabbá, kellemetlenebbé válik a húzódó bőrön a sminktetoválás elkészítése.

Hogy fogok kinézni sminktetoválás után?

A sminktetoválásod egy hétig élénkebb színű, festékhatású lesz, majd a pigmentálódás folyamán egyre természetesebb, harmonikusabb hatásúvá, bőrtextúrájúvá válik. Kb. 3-4 árnyalattal szolidabb végeredményre számíts az első naphoz képest, ami 4 hét alatt alakul ki.

Varrass, sebes lesz a sminktetoválásom?

Nem! Szép élénk színű lesz eleinte, majd 4-7 nap alatt vékony hártyaréteg fog lejönni róla, azzal együtt a színe is sokkal szolidabbá válik. Ahhoz hasonló, mint amikor a kiszáradt bőr elkezd hámlani. Ez a gyógyulás folyamata. 

Hogyan ápoljam otthon a sminktetoválásomat?

Sminktetoválásod elkészültével kapsz tőlem ápoló krémet, ezzel kell 7-10 napig kenegetni a friss tetoválást, naponta többször, hogy folyamatosan bevonja azt. Ez nagyon fontos részedről! Ez a krém mindig puhán tartja a bőrödet, megakadályozza a kiszáradását, így biztosítja az egyenletes pigmentálódást, a tökéletes végeredmény érdekében! A kiszáradt, megkeményedett bőr szinte kihúzza a bőrből a bevitt pigmenteket és foltos felületet fog eredményezni! Ezért tartsd mindig magadnál a tőlem kapott kis tégelyt és néhány fültisztító pálcikát, hogy napközben többször be tudd kenni! :)