Gyakori kérdések

A leggyakoribb kérdések és számodra is fontos válaszok gyűjteménye

Fontos tudnivalók a sminktetoválásokról. Ezeket a kérdéseket Te is feltennéd mielőtt sminktetoválást készíttetnél!

Mi alapján válasszak sminktetováló szakembert?

Fontos, hogy olyan szakembert válassz:

-aki megmutatja neked referencia munkáit képeken, vagy munkáját láttad élőben

-akivel tetoválás előtti konzultáción kérdéseidet megbeszélheted és próbarajzolást készít aki előrajzolja precízen a tetoválandó formát, ami még igény szerint változtatható

-akivel együtt a tükörben többször is ellenőrzitek a készülő rajzot

-aki megmutatja neked a választható színek skáláját és nem egy színt akar rád erőltetni

-aki nem fél óra alatt akar végezni a munkával

-aki rendszeresen sminktetovál, nem csak hébe-hóba

-aki ellát szakvéleménnyel

-aki nagyon aprólékosan, precízen készíti már az előrajzolást is

-akinél biztonságban érzed magad

-aki biztonságos anyagokkal és profi géppel dolgozik

-akit megbízható forrásból ajánlanak neked

-akit mindig tudod, hol tudsz elérni, ha bármi kérdésed van

Válassz jól elsőre! Az elrontott sminktetoválások helyrehozása sokkal költségesebb, hosszadalmasabb, fájdalmasabb! Sok esetben ugyan szebb forma és jobb szín adható korrekcióval a sminktetoválásnak, de előfordul, hogy lehetetlen tökéletesre kijavítani!

Mennyire fáj a sminktetoválás?

Minden ember másként éli meg a fájdalmat, eltérő fájdalomküszöbbel. Egyénen belül is változó a fájdalomküszöb, befolyásolja a lelkiállapot, fáradtság, éhség, menstruációs ciklus, Hold állása, stb. Nem teljesen fájdalmatlan eljárás, azonban folyamatosan, igény szerinti sűrűséggel, többféle lidocain alapú érzéstelenítő készítménnyel ecsetelem a bőrödet, így teljes mértékben elviselhetővé válik az egész folyamat. A legtöbb esetben az derül ki, hogy vendégeink sokkal rosszabbra számítottak, mint amit valójában megtapasztalnak fájdalom területén tetoválás közben. Így a kezdeti izgalmak után könnyedén kibírják a sminktetoválás elkészültét. A fájdalomtól való félelem pedig csak addig tart, amíg el nem kezdjük a sminktetoválást. Ekkor megnyugszanak vendégeink és türelmesen várják a munka elkészültét.

Mit tehetek, hogy kevésbé legyen fájdalmas a sminktetoválás?

Menstruáció: Erőteljesen befolyásolja a fájdalomérzetet, hogy menstruációs ciklusodban éppen hol tartasz. A menstruáció első három napja, illetve előtte három nappal feszültebbek a nők és a fájdalomküszöbük is alacsonyabb. Ezért ezt a hat napot nem javaslom sminktetoválás elkészítésére.

Időtényező: Ne kelljen időre rohannod sehova, rögtön sminktetoválás után, mert a sürgetettség érzésétől türelmetlenebb, ideges leszel, fájdalomérzeted is megnövekszik általa.

Éhség: Ha éhes, szomjas vagy tűrőképességed is csökken, ezért ne korgó gyomorral érkezz hozzám. Egyél valami finomat! :)

Kipihentség: A kialvatlanság szintén türelmetlenné, idegessé tesz. Aludd ki magad! :)

Hidratáltság: A kellően hidratált bőr nem feszül, elég rugalmas és kevésbé jár fájdalommal a rajta végzett tetoválás. A bőröd hidratálása sminktetoválástól függetlenül is nagyon fontos! Ha kérdésed van a bőrtípusod megfelelő hidratálásával kapcsolatban, nyugodtan keress meg :)

Szolárium: Arcodat ne érje UV sugárzás sminktetoválás előtt 1 héttel, mert erőteljesen kiszárítja, általa fájdalmasabbá, kellemetlenebbé válik a húzódó bőrön a sminktetoválás elkészítése.

Hogy fogok kinézni sminktetoválás után?

A sminktetoválásod egy hétig élénkebb színű, festékhatású lesz, majd a pigmentálódás folyamán egyre természetesebb, harmonikusabb hatásúvá, bőrtextúrájúvá válik. Kb. 3-4 árnyalattal szolidabb végeredményre számíts az első naphoz képest, ami 4-6 hét alatt alakul ki.

Varrass, sebes lesz a sminktetoválásom?

Nem! Szép élénk színű lesz eleinte, majd 4-7 nap alatt vékony hártyaréteg fog lejönni róla, azzal együtt a színe is sokkal szolidabbá válik. Ahhoz hasonló, mint amikor a kiszáradt bőr elkezd hámlani. Ez a gyógyulás folyamata. 

Hogyan ápoljam otthon a sminktetoválásomat?

Sminktetoválásod elkészültével kapsz tőlem ápoló krémet, ezzel kell 7-10 napig kenegetni a friss tetoválást, naponta többször, hogy folyamatosan bevonja azt. Ez nagyon fontos részedről! Ez a krém mindig puhán tartja a bőrödet, megakadályozza a kiszáradását, így biztosítja az egyenletes pigmentálódást, a tökéletes végeredmény érdekében! A kiszáradt, megkeményedett bőr szinte kihúzza a bőrből a bevitt pigmenteket és foltos felületet fog eredményezni! Ezért tartsd mindig magadnál a tőlem kapott kis tégelyt és néhány fültisztító pálcikát, hogy napközben többször be tudd kenni! :)

Mire ügyeljek, hogyan vigyázzak friss sminktetoválásomra?

Sminktetoválást követően 2 hétig nem szabad szoláriumozni, direktben napoztatni a friss tetoválást, valamint szintén 2 hétig kerülnöd kell a strandot, uszodát, szaunát, azaz nem szabad feláztatni. Óvnod kell mindenféle mechanikai sérüléstől és fertőzésveszélytől! Gyógyuláskor érezhető viszkető érzés ellenére vakarni, kaparni, dörzsölni nem szabad! A hámló bőrlemezkéket tilos leszedni, maguktól kell leválniuk. 

Nyáron is készíthető sminktetoválás?

Igen! Azonban arra ügyelj, hogy 2 hétig a strandolás és az arcod direkt napoztatása tilos! 

Meddig marad szép egy sminktetoválás?

Egyénenként változó. Több dologtól is függ: életkortól, bőröd hidratáltságától, zsírtartalmától, szerkezetétől, vastagságától, szoláriumozás és napozás gyakoriságától, mértékétől. (Pl: az a fiatal, akinek zsírosabb a bőre és hozzá nagyon gyakran szoláriumozik, gyorsabban kopik ki a sminktetoválása.) Függ a bevitt festék mennyiségétől és árnyalatától. Minél halványabb színnel tetováltalak, annál gyorsabban fog kikopni, tehát előbb kell majd felfrissíteni, hogy folyamatosan szép maradjon. És minél sötétebb színnel tetováltalak, annál tovább marad szép a végeredmény. Ezek ismeretében, ha világos színű hajad van, természetesen hasonlóan világos színű festékkel fogjuk tetoválni a szemöldöködet, hogy esztétikus, harmonikus legyen az arcod, de előbb lesz szükséges a szín felfrissítése. Ugyanez igaz az ajaktetoválásokra is. Szemhéjkontúr tetoválás esetén a fekete színnel lehet a legszebb eredményt elérni, valamint a fekete marad meg legtovább a bőrben. Mindegyik sminktetoválásról elmondható, hogy nagyon lassan, az idő múlásával és a bőr kopásával párhuzamban elkezd egyenletesen halványodni. Amikor eléri azt az állapotot, hogy minden reggel muszáj, rárajzolnod sminkceruzával, hogy a megfelelő árnyalatot elérd, akkor kell felfrissíttetni a sminktetoválásodat. Erre való a Hűségkedvezmény, melyben részesül minden hűséges vendégem! Az átlag alapján: szemöldöktetoválás 2-3 évig, a világos színű 1-2 évig marad szép, ajaktetoválás 3-4 évig szép, a világos színű előbb, az erősebb színű később igényel felfrissítést, szemhéjkontúr tetoválás 3-4 évig marad szép.

Miért ilyen drága?

Ismered a mondást... Az olcsót végül mindig drágán fizetjük meg. Egy esztétikus, szép sminktetoválás mögött sok minden van, mint pl. színvonalas, magas minőségű anyagok, eszközök, képzett szakember, rengeteg ráfordított idő, tehetség, szorgalom... Több olyan vendégem volt már, akiknek olcsó áron, gyenge minőségű festékkel, egyszerű tetoválógéppel, előrajzolás nélkül, szín kiválasztása nélkül készítették el sminktetoválásukat. Már késő volt, amikor rájöttek, hogy elrontották a sminktetoválásukat! Ez után tőlem kértek segítséget, hogy szebbé varázsoljam, vagy tüntessem el. Ez sajnos nem minden esetben kivitelezhető egyszerűen és gyorsan. Sok esetben először el kell távolítani lézeres kezeléssel, vagy biokémiai módszerrel a régi festéket a bőrből és csak utána lehet új, szép sminktetoválást készíteni. Az egyszerűbb problémáknál megoldható camouflage technikával a régi tetoválás elfedése, majd azután készíthető el az új sminktetoválás. Ilyen és hasonló esetekben sokkal hosszadalmasabb, költségesebb és több fájdalommal jár a szép sminktetováláshoz vezető út, mintha rögtön elsőre jó szakembert választottál volna! 

LÉPÉSRŐL LEPÉSRE A GYÖNYÖRŰ SMINKTETOVÁLÁSIG...

 • Szeretnél valamit változtatni magadon?
  Kiemelnéd az ajkaidat, vagy hangsúlyoznád a szemöldöködet, szemeidet?

 • Tárcsázd a +36 20 523 7840-es telefonszámot, ahol lefoglaljuk a számodra megfelelő időpontot.
 • Bár tudjuk, hogy izgatottan várod a napot, amikor megújulsz, mi extra szolgáltatásként a megadott telefonszámodon emlékeztetünk a közelgő időpontodról és a felmerülő kérdéseidre is válaszolunk!
 • A megbeszélt időpontban megérkezel a szalonba. Üdv! Végre itt vagy! Foglalj helyet nálunk, és amíg várakozol, fogyassz bátran egy finom forró csokit, vagy egy pohár üdítőt a szalon ajándékaként.
 • Amennyiben Te is szeretnéd, arcodról készítünk egy fotósorozatot a procedúra előtt és után, hogy lásd az újítást.
 • A kezelés minden alkalommal, egy rövid konzultációval kezdődik, ahol átbeszéljük a kivitelezési lehetőségeket, és az elképzelésedet.
 • A konzultáció után a tényleges tervezés történik, ahol előrajzoló ceruzák segítségével vizuálisan látható lesz a sminktetoválás formája.
 • A sminktetoválás előtt érzéstelenítő krémet viszünk fel az adott területre, amelynek köszönhetően a fájdalom minimális, vagy akár teljesen megszűnik.
 • A sminktetoválás alatt a bőröd ápolása fontos számunkra. A folyamatos törléstől és tűszúrásoktól kiszáradhat, így egyedülálló ápoló termékekkel biztosítunk bőröd számára extra védelmet.
 • A tetoválás után részletes tájékoztatást adok az utóápolásról, és megkapod a ROSA HERBAL SKIN CARE utóápoló termékedet is.
 • A kezelést követően lehetőséged nyílik további termékek megvásárlására, amelyek még tartósabbá teszik a tetoválásod. Majd időpontot egyeztetünk a következő alkalomra, azaz a korrekcióra.
 • Reméljük elégedett voltál a szolgáltatásunkkal, és legközelebb is minket választasz!